Gode råd før du køber dyner og puder.
At købe dyner og puder er en investering i dit liv og velvære. 11/3 del af livet sover vi, og det er ikke lige meget hvad man sover i.
Hvis du vil have naturfyldsdyner og puder der overholder deklarationen, så se altid efter kvalitetsstempel med gåsen. Alle produkter med dette mærke lever op til de allerstrengeste krav. Produkterne er ligeledes danskproducerede, og derved  er du garanteret at produkterne er forædlede og kontrolleret i Danmark.

Øko-tex Standard 100
Øko-tex Standard 100 er en international produktkontrol for tekstiler.
Øko-tex Standard 100 findes i 4 produktklasser, der adskiller sig på mængden af tilladte restkemikalier.
Har dit produkt Øko-tex Standard 100 I, kan produktet anvendes af babyer.
Dvs. at produktet har meget lave grænseværdier for bl.a.:
Formaldehyd (kan give allergi)
Tungmetaller (kan give eksem og skade indre organer og centralnervesystemet)
Pesticider (kan påvirke nervesystemet, indre organer og forplantningsevnen)
Aromatiske kulbrinter (parfumeallergi og forstyrrelser af nervesystemet)

Bæreevne:
Bæreevnen er et udtryk for dunenes isoleringsevne og kvalitet. En høj bæreevne betyder, at fyldet er let og luftigt og isolerer godt. Det er luften mellem dunene, der holder dig vamr under dundynen. Dun med høj bæreevne har generelt også en længere levetid.

Nomite:
Nomite mærket er forbrugerens garanti for, at dunproduktet ikke kan indeholder husstøvmider. Våret er vævet så tæt, at hverken husstøvmidens ernæring, hudafskalninger fra mennesker eller miden selv kan trænge igennem. Modsat mange myter er dun og fjer ikke årsag til allergiske reaktioner. Synderen er oftest husstøvmiden. Der forefindes flere videnskabelige undersøgelser, der dokumenterer ovenstående. Der for kan husstøvallergikere trygt købe dunprodukter mærket Nomite. Dunprodukter kan i øvrigt vaskes ved 60 grader, hvorved husstøvmiden dør.
Husk altid at tørretumbl din dyne eller pude længe.

Dun og fjer
Dun er et super godt isoleringsmateriale og har samtidig en god evne til at regulere varmen og fugtigheden i dyner. Generelt er dunkvaliteten afhængig af råmaterialet - sunde, voksne fugle giver højere dunkvalitet og dered bedre isoleringsevne og længere levetid.
Vi sælger kun fjer og dun fra ænder opdrættet i Danmark.
Moskusdun er en betegnelse af dun, der har edderdunslignende egenskaber, dvs. mere krogede og større sammenhængskraft. Moskusanden kendes og sælges under navnet Berberi-and.

Downafresh:
Dosnafresh er din garanti for et rent kvalitetsprodukt, som er fremstillet efter de strengeste vaskerav gældende i Europa. Det betyder at råfjerene vaskes efter forskrifter, så de opfylder renhedskravet og tørres ved mere end 100 grader. Derved opnås sikkerhed for fjernelse af: H5N1 stammen (fugleinfluenza), keratin (skæl fra dun og fjer) bakterier og svampe, sæberester samt andre organiske rester.

Vedligeholdelse:
For at du kan have glæde af din dyne/pude i mange år, anbefaler vi at dynen/puden får lov at dampe af, inden du lægger sengetæppe på, så fugtigheden kan forsvinde og at dynen rystes dagligt og luftes jævnligt. Må ikke bankes eller støvsuges.

Hvis det er nødvendigt at vaske dynen/puden:
Brug et enzymfrit vaskemiddel (dunvaskemiddel) og undlad brug af skyllemiddel.
Vaskes i vaskemaskine i en 7 kg vaskemaskine - større for dobbeltdyner.
Et dunprodukt skal altid tørres i tørretumbler. Kom gerne et par tennisbolde eller lignende ved. Produktet tages ud et par gange under tørringen og rystes, hvilket gør tørringen mere effektiv. Produktet skal være helt tørt. Fugtige dun og fjer kan mugne.

Der er i øjeblikket ingen artikler under dette emne.
 
Facebook
Produkter Produkter  Artikler Artikler  Nyheder Artikler